Matematik

hælp

01. november 2009 af helle91 (Slettet)

hej jeg er helt på bar bund med den her opgave. så håber der er nogen der kan hjælpe.

opgaven lyder således:

En funktion er givet ved: f(x) = x2+(1/x)     x>0

bestem koordinatsættet til det punkt på grafen for f, hvor tangenthældningen er -3.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2009 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x)=-3


Svar #2
01. november 2009 af helle91 (Slettet)

ja så når jeg har gjort det, står jeg tilbage med to løsninger x = 0.5 eller x = -1 ..

hvordan kommer jeg så frem til koordinatsættet .. hvis jeg så siger f(0.5) eller f(-1), hvordan ved jeg så hvilken en af dem der er det rigtige ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af peter lind

Det betyder blot at der er 2 løsninjger nemlig (0.5, f(0.5) og (-1, f(-1)


Svar #4
01. november 2009 af helle91 (Slettet)

okay ... mange tak :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2009 af exatb

der står i opgaven at x skal være større end nul


Svar #6
01. november 2009 af helle91 (Slettet)

nårrh ja.. det er rigtigt. Tak. Det havde jeg lige overset.


Skriv et svar til: hælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.