Matematik

Please .... hjælp!

01. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Tekstligning..

Jan, toke, og ida skal dele 680 kr. Jan får dobbelt så meget Toke og Ulla får 30 kr. mere end Jan. Hvor meget får hver af dem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af Exupery (Slettet)

Toke: x

Jan: 2x

Ulla: 2x+30

Allesammen: x+2x+(2x+30)

Beløb de skal dele: 680

Ligning:  x+2x+2x+30=680

5x=650

x=130

Så Toke får x=130 kr, Jan får 2x=260 kr og Ulla får (2x+30)=290 kr. Sammenlagt får de altså: 130+260+290=680 kr. Altså har vi regnet rigtigt.



 


Skriv et svar til: Please .... hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.