Matematik

Matematik procent 8klasse

01. november 2009 af wes2 - Niveau: 8. klasse

Hej jeg er i gang med 4 opgaver har forsøgt at lave dem, men har kun fundet frem til et resultat ved 3 af dem, er det rigtigt ? Hvis ikke hvordan gør man så? : )

1) Hvor meget sparer hun, hvis hun bor i Hørsholm i stedet for Dianalund=9584 ( i kan ikke rette den fordi i ikke har hørt resten af opgaven men det er ikke den jeg har problemer med. Det er den her: Hvor mange procent er det af hendes skatte pligtige indkomst? ( hendes indkomst er 108000 kr.

Har prøvet at lave den: 108000:9584=11% tror ikke det er rigtigt men..

2) En cykel koster i byens cykelcenter 2295 kr. I svalegårdens cykler kan den købes for 1995 kr.

Hvor mange procent er den dyrere i byens cykelcenter?

Har forsøgt: 2295-1995 : 1995 * 100= 15% er det rigtigt?

3) Anne vejer 46kg og Jakob vejer 38kg

a) hvor mange procent vejer Anne mere en Jacob? Har forsøgt: 46-38 : 38 * 100=21% Er det rigtigt?

b) Hvor mange procent vejer Jacob mindre end Anne? Har forsøgt: 46-38 : 46 * 100=17% Er det rigtigt?

4) i den her er jeg lidt lost.

Gitte havde svært ved at få solgt sin ejerlejlighed. Hun måtte nøjes med renterne af sit pantebrev det første år. Renterne udgjorde 10000 kr, hvilket svarede til 8%

a) Hvor stort var pantebrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af Snick (Slettet)

4)

a)

(10000/8)*100=125000

dvs. pantebrevet var 125000 kr værd


Svar #2
01. november 2009 af wes2

Hov der er en til opgave jeg ikke kan.

Christian lånte 1000 kr af sin mor. Året efter betalte han lånet tilbage med 1150 kr

a) Hvor mange procent betalte han i rente?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af Snick (Slettet)

1150 - 1000 = 150

(150/1000)*100 = 15

dvs. Christian betalte 15 % i rente

håber at du kan se hvorfor jeg udregner som jeg gør


Svar #4
01. november 2009 af wes2

Jeg kigger lige på den og ser hvordan du når frem til det og hvad du gør men tak


Skriv et svar til: Matematik procent 8klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.