Biologi

Biologisk og kemisk iltforbrug?

01. november 2009 af knudsen1 (Slettet)

Nogen der ved hvad Biologisk iltforbrug og Kemisk iltforbrug er? er igang med en rapport i biologi, omkring måling af sediments iltforbrug, hvor vi har lavet nogle forsøg.ude i limfjorden Og jeg syntes sgu det er lidt svært :S! specielt når jeg ikke forstår begreberne biologisk og kemisk iltforbug, nogen der ved hvad forskellene er? gerne i et forståeligt sprog :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af Cille-4 (Slettet)

kemisk iltforbrug, KI, COD, Chemical Oxygen Demand, mål for organisk stof i vand og spildevand. Målingen udføres med et kraftigt iltningsmiddel, dichromat til COD-måling og permanganat til KI-måling. Man måler, hvor meget iltningsmiddel der er brugt, og omregner til den mængde ilt, der ville være brugt, hvis iltningen var sket med ilt. Tallet opgives som mg ilt pr. l. Med COD måles stort set alt tilstedeværende organisk stof, mens man med KI kun måler det delvis.

biokemisk iltforbrug, BOD (Biochemical Oxygen Demand), BI5, målemetode, man bruger til vurdering af spildevands indhold af biologisk nedbrydeligt organisk stof, både før og efter rensning af spildevandet. Det er et mål for, hvor meget ilt bakterier og andre mikroorganismer bruger, når de nedbryder det organiske stof. Måling af BOD sker, ved at spildevand blandes med iltholdigt vand i en lukket flaske, der opbevares mørkt ved 20 °C i fem døgn. Derfor kalder man det BI5. Derefter måler man, hvor meget ilt mikroorganismerne har brugt til iltning af det organiske stof. De fem døgn er nødvendige for at få ca. 2/3 af det nedbrydelige organiske stof iltet. Urenset byspildevand indeholder 150-300 g BOD/m3, mens biologisk renset spildevand indeholder 5-15 g BOD/m3. Industrispildevand og landbrugsaffald som gylle kan indeholde flere tusinde g BOD/m3.

Begge forklaringer er fundet på: http://www.denstoredanske.dk


Skriv et svar til: Biologisk og kemisk iltforbrug?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.