Matematik

Bestem a og c når grafen f(x)=ax2(i anden)+4x+c har toppunkt i (-1,2)

01. november 2009 af Thit88 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt tabt her. Måske er min hjerne begyndt at smelte af for meget stirren på spørgsmålet. Måske er jeg bare træt. Måske forstår jeg ingenting. Er der nogen, som kan hjælpe mig med, hvordan man regner den ud? Hjælp modtages med kyshånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af peter lind

Find f'(x). I toppunktet hat grafen vandret tangent så f'(x)=0 i toppunktet altså f'(-1)=0. Dette giver a. Derefter sætter du f(1) =2


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

brug toppunktsformlen. En parabel har toppunkt i ((-b/2a),(-d/4a)). Du har toppunktet, så du får nu to ligninger til at udregne hhv. a og c:

b = 4

-b/2a = -1 <=> 2a = -4/-1

a = 2

nu udregner du så c ud fra den anden koordinat.

d = b^2 - 4ac

2 = (-4^2 + 4*2*c)/(2*2) <=> 8 =  -4^2 + 4*2*c <=> c = (8 - 16)/8 = -1
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

hov der er en fejl. det bliver :

2 = (-4^2 + 4*2*c)/(4*2) <=> 16 = -4^2 + 4*2*c <=> c = (16 - 16)/8 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2016 af sandrai

hvordan får du a til at blive 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2016 af sandrai

er c så = 8? 


Skriv et svar til: Bestem a og c når grafen f(x)=ax2(i anden)+4x+c har toppunkt i (-1,2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.