Matematik

parameterfremstilling

02. november 2009 af klinki (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har et lille problem med en opgave om parameterfremstilling.

opgaven lyder således:

i et koordinatsystem er linjen m givet ved parameterfremstillingen:
x = 3t

y = (-1)-(1/2)*t

angiv retnings og en normalvektor for m og angiv kooordinaterne til det punkt, der svarer til t=-4

på forhånd Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af mathon

til
farspige
http://peecee.dk/upload/view/200975


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

for t=0 er x=0 og y=-1, så P(0,-1) tilhører grafen. Find et nyt punkt og kald det Q, så er en retningsvektor = PQ Normalvektoren er den vektor, der stå vinkelret på linien. Det sidste spørgsmål er bare at sætte t = -4 ind i parameterfremstillingen. Endelig kan du lave den om til y=f(x) hvis du hellere vil det ved at sætte t=x/3 og sætte denne værdi ind i udtrykket for y.


Svar #3
03. november 2009 af klinki (Slettet)

tusind tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.