Matematik

bremselængde og potensfunktioner

02. november 2009 af Catr0001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Bremselængden for en bil er proportional med bilens hastighed i anden potens. ved en måling har man konstateret en bremselængde på 41 m ved hastigheden 118 km/t.

Jeg skal finde ud af bremselængden ved 50 og 130 km/t, men kan ikke helt finde ud af hvad jeg skal.

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2009 af peter lind

Hvis y er bremselængden og x er hastigheden gælder der y=a*x2 . Sæt oplysningen om bremselængden ved 118 km/t ind og brug det til at finde a. Brug dernæst den resuterende formel til at besvare de 2 sidste spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2009 af mathon

y = ax2
a = y·x-2 = 41·118-2 = 0,002945

y = 0,002945x2     

når
    y er bremselængden i meter og x er farten i km/t


Skriv et svar til: bremselængde og potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.