Kemi

Oxidation

03. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Hej :)

Ville høre om der er nogen der kan hjælpe mig med oxidationstallet for dichromationen? gerne med lidt forklaring :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af LeylaDogan (Slettet)

oxidation, begreb i kemi, der oprindelig var en fælles betegnelse for processer, hvor et stof reagerer med oxygen (ilt) i en forbrænding. I den moderne kemi anvendes det i en bredere betydning om processer, hvori et eller flere grundstoffer får et højere oxidationstrin. En oxidation kan kun foregå, hvis der samtidig sker en reduktion af et eller flere andre stoffer. Den type kemiske reaktioner har derfor fællesbetegnelsen redoxproces.

Håber det hjæper....


Svar #2
03. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Kender godt baggrunden for det, har kemi på A. Er dog stadig i tvivl om chromationen da jeg et sted har noteret OT til +6 men kan ikke lige få det til at passe.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2009 af mathon

+6
Cr2O72-

summen af de i ionen indgående grundstoffers oxidationstal
skal være lig med ionens ladning udadtil:

2·x + 7·(-2) = -2

2x - 14 = -2

2x = -2 + 14

2x = 12

x = 6


Svar #4
03. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Super :) tusind tak :) dejlig forståeligt..


Skriv et svar til: Oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.