Matematik

Tangent

03. november 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Hvordan løses den her opgave?

Afgør om linien med ligningen y = 1/5x + 3/5 er tangent til kurven med ligningen y = lnx

Jeg ved at lnx differentieret er 1/x ...men hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af exatb

Du ved at liniens hældning er 1/5. Hvis du sætter diff kvotienten for lnx = 1/5 finder du x værdien hvor lnx har hældningen 1/5. Du kan derefter finde y værdien, og kan så undersøge om dette punkt ligger på den opgivne linie


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2009 af exatb

Du ved at liniens hældning er 1/5. Hvis du sætter diff kvotienten for lnx = 1/5 finder du x værdien hvor tangenten til lnx har hældningen 1/5. Du kan derefter finde y værdien, og kan så undersøge om dette punkt ligger på den opgivne linie


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.