Matematik

Matematik, mangler hurtig hjælp til LIGNING

03. november 2009 af jasmin5000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave? Har virkeligt brug for hjælp, har prøvet meget selv nu.

hejsa, jeg har denne opgave for. som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til :)

Jeg var vedhæftet billedet som hører til opgaven :)

Opgave 5: En 78 cm lang metaltråd kan bukkes i facon, således at der kan fremkomme en af de to viste figurer nedenfor.

a) opstil 2 ligninger med x og y ud fra de to figurer
b) Løs ligningerne, dvs. find x og y.
c) Bestem arealet af hver af de to figurer som metaltråden begrænser

Vedhæftet fil: 755357.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
03. november 2009 af Isomorphician

a)

Start nederst til venstre og gå mod uret:

(i): 3x + y + x + y + 3x + 2y + 7x + 2y = 78 <=>

14x + 6y = 78  

(ii): 2x + y + x + y + 2x + 3y + 5x + 3y = 78 <=>

10x + 8y = 78


Svar #2
03. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

tusind tak :)

Måske er jeg dum at høre på nu, men hvordan løses de to ligninger ? (;

Siger man bare 78 divideet med 14x for at få X ? og 78 divideret med 6y for at få Y ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2009 af Isomorphician

Du isolerer en af variablerne i (i) eller (ii) og indsætter i den anden ligning.

y isoleres i (ii):

10x + 8y = 78 <=>

8y = 78 - 10x <=>

y = 9,75 - 1,25x, som indsættes i (i):

14x + 6(9,75 - 1,25x) = 78, hvor du isolerer x.

Derefter indsætter du x-værdien i (i) eller (ii) og finder y-værdien.


Svar #4
03. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

har du regnet hele ligningen ud ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. november 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #6
03. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

hvad med det her ;

Derefter indsætter du x-værdien i (i) eller (ii) og finder y-værdien.


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. november 2009 af Isomorphician

14x + 6(9,75 - 1,25x) = 78 <=>

14x + 58,5 - 7,5x = 78 <=>

6,5x = 19,5 <=>

x = 3, som indsættes i (ii)

10x + 8y = 78 <=>

30 + 8y = 78 <=>

8y = 48 <=>

y = 6


Svar #8
03. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

mange tak :)


Svar #9
03. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

super har fået det lavet :)

Ved du hvordan man laver opgave C også ? :)


Svar #10
03. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

eller den kan jeg faktisk godt selv ;p tak for hjælpen


Svar #11
03. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

Hmm. passer det at arealerne giver følgende: 234 cm2 og 252 cm2 ???


Brugbart svar (1)

Svar #12
03. november 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #13
03. november 2009 af jasmin5000 (Slettet)

ok tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Matematik, mangler hurtig hjælp til LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.