Fysik

opdrift -ballon

03. november 2009 af NannaVuf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg har en ballon. jeg kender rumfang(V), radius (r), densitet (ρ), tyngdeaccelerationen (g) og kraften på opdrift(Fop)

Hvordan finder jeg så ud af hvor tung ballonen med sit indhold (helium) højest må være, hvis den skal kunne bære sig selv? skal jeg bruge Fopdrift=Ftyngde. Ftyngde= m*g, så Fopdrift=m*g <=> m=Fopdrift/g ? så vil den jo bære sig selv i luften men ikke have en opdrift.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af peter lind

Opdriften er lig med tyngdekraften på massen af den luft, den fortrænger altså V*ρ*g. Dette skal så være det samme som tyngdekraftem på massen af ballonen altså M*g


Svar #2
04. november 2009 af NannaVuf (Slettet)

kommer svaret (0,04664) til at være i kg eller gram?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2009 af peter lind

Det kommer sandelig an på hvilken enheder du har brugt.


Svar #4
04. november 2009 af NannaVuf (Slettet)

jeg har brugt N og m/s^2


Skriv et svar til: opdrift -ballon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.