Matematik

Vektorer og analytisk geometri

04. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har en opgave, jeg ikke kan løse. Har prøvet men uden held. Nogen der kan hjælpe? Tak

Opg.

En cirkel C og linje l har ligningerne

C: (x-5)2+(y-2)2=5

l : x-y+1=0

1) Bestem en ligning for linjen m vinkelret på linjen l gennem origo O (0,0)

2) Bestem koordinatsættet til evt. skæringspunkter mellem linjen m og cirklen C.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af mathon

l : x-y+1=0 med normalvektor [1,-1]

1) Bestem en ligning for linjen m vinkelret på linjen l gennem origo O (0,0)

 m har normalvektor [1,1] og går gennem (0,0)
hvorfor dens ligning
er
          1(x-0) + 1(y-0) = 0
           x + y = 0
           y = -x

skæringsberegning
         
          (x-5)2 + (-x-2)2 = 5  som reduceres til

          x2 - 3x + 12 = 0, som du kan muntre dig med :-)


Svar #2
04. november 2009 af Jone (Slettet)

Tak. :) Dvs jeg skal bare finde rødderne, som er resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af mathon

ja

hvis der er nogen reelle rødder!


Svar #4
04. november 2009 af Jone (Slettet)

Dvs du ved at der er ingen løsninger, og dermed ingen rødder :))


Svar #5
04. november 2009 af Jone (Slettet)

Lige et spørgsmål: Hvor ved du fra at m har normalvektor (1,1)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2009 af mathon

#4
   se på diskriminantens fortegn

#5
   m som er ortogonal på l med normalvektor n[-1,1]
   har
   tværvektor n som normalvektor


Svar #7
04. november 2009 af Jone (Slettet)

Når ok. Nu forstår jeg. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2009 af mathon

se i øvrigt

Vedhæftet fil:analytisk geometri_1.doc

Skriv et svar til: Vektorer og analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.