Matematik

tangentens ligning

04. november 2009 af P.L. (Slettet)

 f = x^3 + e^x + 1

En ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0,f(0)) bestemmes...

Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg gør her?

Jeg kender jo ikke røringspunktets andenkoordinat eller er den 0? 

Men hvis den er 0 giver det jo inden mening?

Kender godt tangentens ligning: f'(x0) (x-x0) + f(x0) 


Svar #1
04. november 2009 af P.L. (Slettet)

bliver den 1x+2? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af mathon

f(0) = 03 + e0 + 1 = 0 + 1 + 1 = 2


Svar #3
04. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Ja det har jeg også fået... og har fået f'(0) = 1 

derfor må den blive 1x + 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af mathon

tangentligning i (0,2):

                y = x + 2
 


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.