Matematik

Vektorer

05. november 2009 af neo5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lad A(4,5), B(2,-1) og C(-4,3). Bestem

længden af højden fra A
 

arealet af trekant ABC ved hjælp af formel T=1/2 hg
 

arealet af trekant ABC ved hjælp af determinantmetoden
 

vinklerne i trekant ABC

har ingen anelse!!! Plz help!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af mathon

a = |BC|
b = |AC|
c = |AB|

find ligningen for linjen, der indeholde ha (gennem A og BC er normalvektor)
find ligningen for linjen gennem B og C

skæringen mellem disse er højdendfodpunkt H.

beregn ha

T = ½·ha·a

derefter vinkelberegning med cos-relationen


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se i din bog efter afstanden fra et punkt til en linie. Linien, der skrives som ax+by+c=0 kan du finde ved først at finde hældningskoeffecienten for linien gennem B og C, den er -2/3, så indsætter du et af punkterne (B eller C) i liniens ligning, det skulle gerne give 2x+3y-1=0. Afstanden ender med at blive 22/√13. Det passer meget godt, hvis du måler dig frem.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.