Matematik

Potensfunktion - procentændring

05. november 2009 af ShaneM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey derude :)

Kan det passe, at f(x) vokser med 74,9%, når x vokser med 15% i en potensfunktion, der har følgende regneforskrift:
f(x)=25*x^4

Min fremgangs metode, er at finde fremskrivningsfaktoren for y eller f(x) på denne måde:
fremskrivningsfaktor til y=1,15^4
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af mathon

(y2/y1) = (x2/x1)a

(y2/y1) = (1,15)4 = 1,74901

(y2-y1)/y1 = 0,74901 = 74,901%


Skriv et svar til: Potensfunktion - procentændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.