Matematik

invers log ? WHAT ?

05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 hey

hvad menes der med "invers log"

aner ikke hvordan man gør ?

har aldrig lært der 

hjælp for guds skyld :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2009 af peter lind

Det er den inverse funktion til logaritmefunktionen. For titalslogaritmen gælder a=log(b) <-> 10a=10log(b) = b Så den inverse funktion til 10talslogaritmen er 10x. For den naturlige algoritme er det ex


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg er så gammel at jeg har brugt logaritmetabel, det kan måske ilustrere forskellen på logaritmer og inverse logaritmer, at henvise til dens brug

f(x)=logx  logaritmefunktion  

Logaritmen til x slås op i tabellen, hvor x står i spalterne til venstre . Herfra går man vandret ind i tabellens mange tal og  finder den 4 cifrede logaritme til x

f(x)=10x invers logaritmefunktion

Man starter med at lede mellem de mange fircifrede tal, (der er heldigvis system i dem) til man finder det der er nærmest x. Derfre går man ud til venstre og aflæser det tal, som x er logaritmen til.

Håber dette kan ilustrere hvad udtrykket betyder. Lommeregneren gør noget tilsvarende for dig, man kan bare ikke se hvad sådan en laver.

Der var besværligt inder lommeregnernes tid, men med øvelse gik det nu meget godt, i fysik brugte vi ofte regnestok i stedet.


Svar #3
05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 Årh tusind taak ! :D


Skriv et svar til: invers log ? WHAT ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.