Matematik

Solen !

06. november 2009 af Px (Slettet)

Solens diameter er 666 000 km. Opskriv solens diameter, omkreds ved ækvator, over falde og rumfang

Bemærk at en kugle med radius r har overflade 4πr2, og
rumfang 4/3πr3

Har brug for hjælp til ditte


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du får direkte opgivet diameteren, så den har du allerede opskrevet.

Hvordan beregnes rumfanget? Hvordan beregnes overfladearealet? Hvordan beregnes omkredsen?


Svar #2
06. november 2009 af Px (Slettet)

Det er det jeg har problemer med :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Så må du slå op i din bog, hvordan man beregner den slags ting. :) Hvis ikke du allerede får det opgivet i opgaven.


Svar #4
06. november 2009 af Px (Slettet)

Altså hvordan man omskriver radios til diameter


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvad er radius i en cirkel? Hvad er diameteren?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2009 af Yow! (Slettet)

radius * 2 = diameter....

hvad tror du så at man skal gøre når man skal finde radius??? tage logaritmen på begge sider? =)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Så hvis vi lader r være radius og d diameteren, så er vi enige om, at

2r = d?


Svar #8
06. november 2009 af Px (Slettet)

666.000 * 2 = 13332000


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Nej og jo. Det er korrekt matematik, men beregningen i sig selv er ubrugelig.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. november 2009 af Yow! (Slettet)

mester....du får

2r = d

du indsætter det du ved

2r = 666.000

isoler r

r = 666.000 / 2

r = .....??


Svar #11
06. november 2009 af Px (Slettet)

så har jeg så skrvet 1.332*106

Hvordan finder man så ved ækvator overfalden og rumfang ?


Skriv et svar til: Solen !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.