Matematik

LIGNINGER. !?

06. november 2009 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heei, er igang meed at lave en opg.

- 3 børn A,B OG C skal dele 1015 kr.
A får dobbelt så meget som B, der for 100 kr mere end C. - hvor meget får de hver??
- Hvordan får man en ligning ud af dét??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af mathon

        A              B            C                      tilsammen
  2(x+100)    (x+100)       x       2(x+100)+(x+100)+x = 1015


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2009 af mathon

se i øvrigt
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=758593


Svar #3
06. november 2009 af Ukenddt (Slettet)

men hvor meget får de hver??


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2009 af mathon

2(x+100)+(x+100)+x = 1015

2x + 200 + x + 100 + x = 1015

4x + 300 = 1015

4x = 715

x = 178,75
dvs

            A                        B                    C                   tilsammen
  2(178,75+100)    (178,75+100)       178,75                  1015


Svar #5
06. november 2009 af Ukenddt (Slettet)

tuuuuuuuuuuusind taak!


Skriv et svar til: LIGNINGER. !?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.