Matematik

blandingsforhold??

06. november 2009 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvor meget ren saft skal der bruges til 1,5 l. saftevand, når blandingsforholdet er 1:4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af NejTilSvampe

 øhm, ja jeg går ud fra der er 4 gange så meget vand som saft ik?

1,5/5 = 0,3

4*0,3 = 1,2l vand


Svar #2
06. november 2009 af Ukenddt (Slettet)

hvad mener du? spørgsmålet er: hvor meget ren saft skal der bruges, ikke hvor meget vand.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2009 af NejTilSvampe

 Ja det skal heller ik være alt for nemt :P nu har jeg fortalt hvor meget vand der er i, så må du selv gætte hvor meget saft.


Svar #4
06. november 2009 af Ukenddt (Slettet)

jeg har et andet spørgsmål:

i et rektangel er længden 12 cm mere end bredden. Find længde og bredde, når omkredsen er 34 cm


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2009 af NejTilSvampe

 omkreds = 2l+2b

l=12+b

O=2(12+b)+2b = 24+3b=34

4b=10

b=10/4 = 2,5

l=12+2,5 = 14,5


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2009 af MN-P (Slettet)


NejTilSvampe

Jeg er imponeret over din tålmodighed.
 


Skriv et svar til: blandingsforhold??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.