Matematik

Tallet x.

06. november 2009 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt besvær med at lave denne her opgave:

Punkterne A og B har koordinaterne A(2,1) og B(x,5), bestem tallet x, således at |AB|= 5.

Hvordan skal jeg regne denne her opgave?

Og er |AB| en længde? Eller hvad er det? Og hvordan regner jeg denne opgave ud :s ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af NejTilSvampe

|AB| er en længde ja

du bruger afstandsformlen.

√( (x-2)^2 + (5-1)^2 )  = 5   løs for x.


Svar #2
06. november 2009 af sssl (Slettet)

hvordan skal jeg så regne videre på den?

Kan du ikke bare give mig et eksempel på et andet opgave eller lignende ?

Så jeg har en overblik over, hvordan jeg kan regne den ud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2009 af NejTilSvampe

 du har en retvinklet trekant.    Det ene hjørne er A det andet er B. 

du ved at hypotenusen er 5.

Og du kan regne længden af kateterne ud fra dine punkter.

den ene katete er  x2-x1  den anden er y2-y1.

dvs.

katete 1 er x-2, den anden 5-2. Du bruger nu pythagoras, så du ved (x-2)^2 + (5-2) ^2 = 5^2

løs ligningen for x.


Svar #4
06. november 2009 af sssl (Slettet)

ja tak, så langt har jeg forstået det.

men hvordan skal jeg løsse ligningen for x?


Svar #5
06. november 2009 af sssl (Slettet)

løse*


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

√( (x-2)^2 + (5-1)^2 ) = 5 kan også skrives

 (x-2)2 + (5-1)2  = 52         det er en andengradsligning, brug løsningsformlen


Svar #7
07. november 2009 af sssl (Slettet)

Jeg har også brugt andengradsligning :D


Skriv et svar til: Tallet x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.