Matematik

Procent ! HASTER!

07. november 2009 af nabar (Slettet) - Niveau: 8. klasse

  Hej alle sammen=)

Jeg siger med en blækregning med Procent regning !

Her kommer stykket ..

''Giv et forslag til størrelserne på et fodboldmål, som er 25% større end det nuværende..

Jeg har målende på det nuværende mål det er 7.32 M bredt og 2.44M højt ..

håber at i kan hjælpe mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af mathon

   bredde = (7.32 m)·√(1,25)
   længde = (2.44 m)·√(1,25)
 


Svar #2
07. november 2009 af nabar (Slettet)

 skal jeg skrive det ind på min lommeregner ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af juleman (Slettet)

Ja så får du et fodbolmål som er 25% større :D


Svar #4
07. november 2009 af nabar (Slettet)

 så kan jeg passe er jeg får mit nye fodboldmål til..

B= 8,18401

H= 2,7280

=)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2021 af lulo1234

Hvordan fik du det frem til at man skulle gange med ·√(1,25)?

altså hvor kommer de 1,25 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2021 af ringstedLC

#5: 100% + 25% = 125% = 1.25


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2021 af mathon

Det nye større mål har et areal, som er 25% større 
dvs
             \small \begin{array}{lllll}& A_{ny}=1.25\cdot B\cdot H=\left (\sqrt{1.25}\cdot B \right )\cdot \left (\sqrt{1.25}\cdot H \right )\\\\ \textup{Ny bredde:}&B_{ny}=\sqrt{1.25}\cdot \left ( 7.32\;M \right )=8.18\;m\\\\ \textup{Ny h\o jde:}&H_{ny}=\sqrt{1.25}\cdot \left ( 2.44\;M \right )=2.73\;m \end{array}
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2021 af lulo1234

Tusind tak. Så meget næmere at forstå


Skriv et svar til: Procent ! HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.