Matematik

Maksimum- og minimumfart

07. november 2009 af Korn_2000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find maksimums- og minimumsfarten i området 0 ≤ t ≤ 4pi.

Dette er min hastighedsvektor.

r'(t)=(0,8*5sin(0,5*t)
        (5cos(0,5*t) )

Mit bud er at man skal sætte x'(t)=0 og y'(t)=0. Kan det passe????, samt erstatte t med forskellige værdi indenfor intervallet 0-4pi..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

Kan du ikke skrive hele den oprindelige opgavetekst.

hvis r'(t) er hastighedsvektoren skal du finde nulpunkter for r''(t) (accelerationsvektoren) Jeg tror du har skrevet forkert


Svar #2
07. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Det er den hastighedsvektor som jeg er kommet frem til i nogen af de foregående opgaver...


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

Er det en hastighedsvektor som er fremkommet ved at diferentiere stedvektorerne eller er ' efter r en skrivefejl?


Svar #4
07. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Vektor r=(0,8t+10cos(0,5t))
                (10sin(0,5t)          )

Differentieres den får jeg hastighedsvektor.

r'(t)=(0,8*(-5)sin(0,5*t)
(5cos(0,5*t) )


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

så er det r''(x) du skal finde 0-punkter for altså accelefations vektoren længden af den skal være 0


Svar #6
07. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Så det er.

vektor r''(t)=v'(t)=a(t)=(-2,5cos(0,5t))
                                     (-2,5sin(0,5t) )

Skal sættes til 0.

-2,5cos(0,5t)=0
-2,5sin(0,5t)=0

derefter:
x''(pi)=|-2,5cos(0,5*pi)|=0
x''(4pi)=|-2,5cos(0,5*4pi)|= |-2,5|= 2,5

Stemmer det??


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det er da godt nok en lidt anden sag. Nu ligner det et punkt på et hjul, der kører hen af en vej eller en skinne.

Du havde skrever r' forkert før.

Hastigheden er størst når punktet er øverst på hjulet og bevæger sig i samme retning på grund af rotationen, som akslen midt i hjulet bevæger sig.

Hastigheden er mindst nør punktet er nederst på hjulet, da det har bevæger sig "baglens" på grund af roationen.


Svar #8
07. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Er ikke helt med.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

-2,5cos(0,5t)=0
-2,5sin(0,5t)=0

derefter:
x''(pi)=|-2,5cos(0,5*pi)|=0
x''(4pi)=|-2,5cos(0,5*4pi)|= |-2,5|= 2,5

Stemmer det??

Det nederste forstår jeg ikke

-2,5sin(0,5t)=0⇒=0,5t=0 eller 0,5t=pi ⇒t=0 eller t=2pi

-2,5cos(0,5t)=0⇒0,5t=pi/2 eller 0,5t=3pi/2⇒t=pi eller t=3pi


Svar #10
07. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Tror faktisk jeg kan se logikken i det... Vil lige prøve mig lidt frem, ellers skriver jeg igen, hvis det er i orden?... :))


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis du gør det så send mig en personlig besked med link hertil


Svar #12
08. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Nej får hele tiden maksimum og minimum til 0... ;(


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. november 2009 af mathon

hvad var
udtrykket for stedvektoren

      r(t) ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. november 2009 af MN-P (Slettet)

Vektor r=(0,8t+10cos(0,5t)),(10sin(0,5t) )

     t                           x                                 y                              v=√(x2+y2)

   0                           10                                0                                    10

   π                         0,8*π =2,512                10                                   10,311

  2π                        0,8*2π-10=-4,976          0                                    4,976

  3π                        0,8*3π =7,536              -10                                 12,522


Svar #15
08. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Vektor r'(t )=(0,8-5sin(0,5t)
(5cos(0,5t) )
x'(t )=0,8-5sin(0,5t)
y'(t )=5cos(0,5t)

t=pi eller 3pi
|x'(pi )|=|0,8-5sin(0,5pi)|=|-4,2|}4,2m/s
|x'(3pi)=|0,8-5sin(0,5*3pi)=5,8m/s

Snakkede lige med en kammerat han har fået samme resultat men på en anden måde...


Svar #16
08. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Tak for hjælpe ^^... Har lavet alt nu :)))


Skriv et svar til: Maksimum- og minimumfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.