Matematik

ligning for tangent

07. november 2009 af miemelody (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Bestem ved håndkraft ligningen for en tangent til grafen for funktionen f. Funktionen f har forskriften:

f(x) = 5x2 + 3x - 1

og røringspunktet for tangenten har førstekoordinat 1."


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af Isomorphician

Brug tangentligningen:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 1 i dit tilfælde.


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.