Matematik

Hjælp til opgave - igen

07. november 2009 af marieipsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej .
Nu står jeg med en ny opgave: Hvor mange grader står solen over horisonten, når en 13 m høj flagstang kaster en skygge på 27 meter?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

tegn det, så ser du, at tangens(α) = 17/27 <=> α=??


Svar #2
07. november 2009 af marieipsen (Slettet)

okay, mange tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det giver 32,2 grader


Svar #4
07. november 2009 af marieipsen (Slettet)

hmm, jeg får det til 0,0109. jeg siger tan(17/27) ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du har regnet det ud i radianer, så skal der ganges med 180 og deles med π


Svar #6
07. november 2009 af marieipsen (Slettet)

okay. må jeg spørge hvorfor det skal ganges med π? (:


Svar #7
07. november 2009 af marieipsen (Slettet)

undskyld, deles.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

arcus tg(17/27) = 0,562, hvilket svarer til 0,562 * 180/π = 32,2 grader


Svar #9
07. november 2009 af marieipsen (Slettet)

okay (:


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

En hel omdrejning er 2*pi radianer, 2*π rad = 360 grader, så er 1 radian = 180/π grader og x rad = x*180/π grader


Svar #11
07. november 2009 af marieipsen (Slettet)

når, nu forstår jeg det. mange tak. jeg skal vist bare til at lære lidt flere matematiske udtryk (:


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

hvorfor regner I med 17, når flagstangen er 13 m høj?


Svar #13
07. november 2009 af marieipsen (Slettet)

ja, det er et godt spørgsmål. så skal der stå 13 i stedet for 17.


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det kan jeg godt svare på, mine lykketal er 17 og 27, dem tænkte jeg på her lige før lotto - derfor


Svar #15
07. november 2009 af marieipsen (Slettet)

når. haha. hvor sødt (:
jamen, jeg bruger lige 13 i stedet for ;)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave - igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.