Matematik

hjælp til ligning

07. november 2009 af Killemille (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej - er der en som kan hjælpe mig med at stille en ligning op på dette: P + J + A skal dele 880 kr så J får det halve af P - og A får 200 kr mindre end P og J tilsammen - hvad får de hver?

Jeg kan godt regne ud hvad hver får men jeg kan ikke lave en ligning - nu har jeg siddet med det i 2 timer og er desperat... på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af NejTilSvampe

P+J+A = 880

J=½P

A=P+J-200

A=P+½P-200=1,5P-200

P+½P+1,5P-200 = 880

1,5P+1,5P-200 = 880

3P = 1080

P = 1080/3 = 360kr.-

A=1,5P-200 = 1,5*360 - 200 = 340kr.-

J = ½P = 180kr.-

180+360+340 = 880.


Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.