Matematik
HJÆÆÆLP!
15. januar 2005 af
Nete (Slettet)
Jeg kan slet ikke finde ud af de hersens opgaver. Er der ikke nogen som kan hjælpe mig? bare en lille smule hjælp, for det er helt sort for mig!
Opg. 156
Bestem differentialkvotienten af funktionen f(x)= x^2 - 3x + 5 ved at benytte tretrinsreglen.
Opg. 158
Funktionen f er givet ved forskriften
1/2x + 3/2 for xf(x) =
Vx + 1 for x>2
Er f(x)kontinuert i x = 1?
Er f(x)differentiabel i x = 1?
(V=kvadratrod)
Opg. 160
Funktionen g er givet ved forskriften
g(x) = x^3 + 2x^2 - x
Løs ligningen g'(x) = -2
Bestem en ligningfor hver af de tangenter, der har hældning 3.
Opg. 161
Bestem differentialkvotienten for følgende funktioner ved at bruge regnereglerne for differentiation:
f(x) = x^2 - 3x + 5
g(x) = 5x - 3
h(x) = 1,5x - 4x^2
k(x) = Vx - 2x
m(x) = 1/x - 5
n(x) = 7/x - 5x^2 + 3x
(V=kvadratrod)
Jeg ved godt at det er meget at spørge om, men jeg ved ikke hvad jeg ellers skal gøre, og det skulle have været afleveret i mandags.
Opg. 156
Bestem differentialkvotienten af funktionen f(x)= x^2 - 3x + 5 ved at benytte tretrinsreglen.
Opg. 158
Funktionen f er givet ved forskriften
1/2x + 3/2 for xf(x) =
Vx + 1 for x>2
Er f(x)kontinuert i x = 1?
Er f(x)differentiabel i x = 1?
(V=kvadratrod)
Opg. 160
Funktionen g er givet ved forskriften
g(x) = x^3 + 2x^2 - x
Løs ligningen g'(x) = -2
Bestem en ligningfor hver af de tangenter, der har hældning 3.
Opg. 161
Bestem differentialkvotienten for følgende funktioner ved at bruge regnereglerne for differentiation:
f(x) = x^2 - 3x + 5
g(x) = 5x - 3
h(x) = 1,5x - 4x^2
k(x) = Vx - 2x
m(x) = 1/x - 5
n(x) = 7/x - 5x^2 + 3x
(V=kvadratrod)
Jeg ved godt at det er meget at spørge om, men jeg ved ikke hvad jeg ellers skal gøre, og det skulle have været afleveret i mandags.
Svar #1
15. januar 2005 af D@niel (Slettet)
Retningslinier for oprettelse af indlæg på Studieportalen.dk
§1 Giv dit indlæg en sigende overskrift.
Ikke noget med at skrive "HJÆÆLP !!", "Rettelse" eller "Ekspert Søges". Brug hellere en længere overskrift hvori du inkluderer navnet på oversættelsen, forfatteren etc.
§1 Giv dit indlæg en sigende overskrift.
Ikke noget med at skrive "HJÆÆLP !!", "Rettelse" eller "Ekspert Søges". Brug hellere en længere overskrift hvori du inkluderer navnet på oversættelsen, forfatteren etc.
Skriv et svar til: HJÆÆÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
