Matematik

Hjælp til varians og Standardafvigelse

08. november 2009 af peterman (Slettet)

Hjælp til varians og Standardafvigelse, ved ikke helt hvordan man gøre

har observationerne

-3
00
02
4
7
10
12


og Gennemsnittet er = 5,22

En der kan hjælpe med at regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af peter lind

Variansen findes af {(-3-5,22)2+(0-5,2)2 + ...(12-5,2)2 }/6 spredningen er kvadratroden af variansen. Brug regneark til udregningerne. Det er nemmere og sikrere end en lommeregner.


Svar #2
08. november 2009 af peterman (Slettet)

Hvad menes der med ^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af peter lind

a2=a*a


Svar #4
08. november 2009 af peterman (Slettet)

jamen når du skriver? (-3-5,22) er det -8,22 men når det i ^2 hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Ja, -3-5.22=-8.22.

(-8.22)^2=(-8.22)*(-8.22)=67,5684.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2009 af peter lind

Så er det (-8,22)*(-8,22)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2010 af tobyandersen (Slettet)

Jeg ved godt hvordan man regner variansen ud. Men hvad betyder det? Hvad er variansen? Hvad kan den bruges til?


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. juni 2010 af peter lind

Den fortæller noget om hvor meget observationer spreder sig ud fra middelværd. Jo større varians og spredning jo mere kan de enkelte observationer afvige fra middelværdien. Lav evt. en graf for normalfordelingen med flere værdier for variansen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2010 af tobyandersen (Slettet)

Tak. :)


Skriv et svar til: Hjælp til varians og Standardafvigelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.