Matematik

Isolering ?

09. november 2009 af blondie07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Nogen der kan finde ud af at isolere?? jeg kan ikke finde ud af det.. nogen der vil hjælpe?

4x+l=250

jeg har prøvet sådan: 4x+l=250, 4x+l-250 = 250 - 250, 4x+l-250 =0, l= 4x+ 250??

Synes ikke det giver så megen mening..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af peter lind

Du skal ikke flytte de 250 over på venstre side men 1 over på højre side.


Svar #2
09. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 okay.. der er et L , et lille l.

sådan her? :

4x - 250 = l ?

Hva d skal man så gøre?? Ligninger er slet ikke mine stærke side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af peter lind

Ja, bortset fra at a) du skal skifte fortegn når du flytter over på den anden side og b) du skulle ikke flytte de 250 over på venstre side.


Svar #4
09. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 Okay.. ups.. jeg er ikke så go til det der..

4x = 250 - l ??

Sådan??

x = ( 250 - 1) / 4

x= ( l / 4 ) - (250 /4)

x= ??

Det er måske heller ikke sådan....?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2009 af peter lind

Jo lige netop sådan..


Svar #6
10. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 Okay. Hva gør jeg så til sidst?? Er ikk sikker overhovedet:(

x = ( l / 4 ) - 62,5

x = l - 62,5

??


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2009 af peter lind

Korrekt bortset fra at du smider divisionen af I med 4 væk.


Svar #8
10. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 okay.. men hva ska jeg så med den??


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2009 af peter lind

Ingenting. Du er færdig


Skriv et svar til: Isolering ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.