Fysik

spændingskildens polspænding?

09. november 2009 af Saint347 (Slettet) - Niveau: A-niveau

3. Halogenpærer

En halogenpære omsætter energi med effekten 35W.

a) Hvor meget energi omsætter pæren på en time?

- Er beregnet: E=P*t=35W*3600s=126000J=1,26*10^5J

Pæren er forbundet til en spændingskilde med en ledning, hvis samlede resistans er 0,20 ohm. Spændingsfaldet over pæren er 12,0 V.

b) Hvor stor skal spændingskildens polspænding være, hvis pæren skal omsætte energi med effekten 35 W?

- Ønskes svar på med udregning og værdier osv tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af mathon

I = (35 V·A)/(12,0 V) = (35/12) A

Upol = (0,20 Ω)·((35/12) A) + (12 V) ≈ 12,58 V


Svar #2
09. november 2009 af Saint347 (Slettet)

Forstår ikke helt hva det er du gør, en som gider forklare det?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. november 2009 af mathon

I = P/U = (35 V·A)/(12,0 V) = (35/12) A

U = R·I

polspænding = spændigsfald over ledning + spændingsfald over pære

Upol = (0,20 Ω)·((35/12) A) + (12 V) ≈ 12,58 V



Skriv et svar til: spændingskildens polspænding?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.