Kemi

pH og [H3O+]

09. november 2009 af dkjatti (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg mangler hjælp til denne opgave:

nogle steder tilsætter myndighederne fluorid, F-, i drikkevand for at mindske angreb af karies i tænder. styrkekonstanten for flussyre, HF, Ks = 6,8 * 10-4 M. Beregn [H3O+] og pH i en 0,0034 M NaF opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af mathon

pKs = -log(Ks) = -log(6,8·10-4) = 3,17   hvilket indikerer middelstærk syre
hvorfor

pH = -log((-Ks + √(Ks2+4ks·cs))/2)

TI-89:
Define k = 6,8E-4
Define c = 0,0034

-log((-k+√(K^2+4*k*c))/2)


Svar #2
09. november 2009 af dkjatti (Slettet)

kommer jeg så bare k og c ind i den sidste formel?


Svar #3
09. november 2009 af dkjatti (Slettet)

kan du ikke uddybe det lidt mere ? er forvirret ..


Skriv et svar til: pH og [H3O+]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.