Matematik

Hvor meget vil det indbringe?

09. november 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

1. Hvis topskattegrænsen for et umiddelbart provenutab svarende til ca. 5 mia. kr. hæves med 52.600 kr. fra 335.800 kr. til 388.400 kr., indkasserer staten 1,8 mia. kr. på langt sigt som følge af adfærdsvirkninger og de afledte moms- og afgiftsvirkninger. 

Spørgsmål: Hvad tjener staten, hvis topskattegrænsen rykkes til 500.000 kr.?

2. Hvis mellemskattesatsen sænkes fra 6,00 pct. til 3,20 pct. svarende til et umiddelbart provenutab på ca. 5 mia. kr., indkasserer staten 0,5 mia. kr. på langt sigt som følge af adfærdsvirkninger og de afledte moms- og afgiftsvirkninger.

Spørgsmål: Hvad tjener staten, hvis mellemskatten afskaffes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

hæves med 52.600 kr.  indkasserer staten 1,8 mia. kr.

hæves med 52.600 kr. fra 335.800 kr. til 500.000 kr=164.200 kr indkasseres 1,8 mil / 52.600 *164.200

sænkes fra 6,00 pct. til 3,20 pct =2,8 pct.indkasserer staten 0,5 mia. kr.

sænkes fra 6,00 pct. til 0 pct =9,00 pct.indkasserer staten 0,5 mia./2,8*9 kr


Svar #2
10. november 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Er det ikke sådan her?

Opgave 1: 1,8 / 52.600 * 164.200 = 5,6 mia. kr.

Opgave 2: 0,5 / 2,8 * 6 = 1,1 mia. kr.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jo godt du så skrivefejlen i opg 2


Skriv et svar til: Hvor meget vil det indbringe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.