Matematik

Argumentationsøvelse

09. november 2009 af Gomar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Herunder ses løsningen på et ligningssystem uden forklaring. Det er min opgave at skrive så detaljerede forklaringer til udregningen som muligt. Jeg har lavet noget af den, men kunne ikke mere, da jeg har svært ved at fortsætte. Jeg kunn give en forklaring på, hvad der skete for det to ligningssystemet.
 

Håber, at der er nogen der kan hjælpe mig.

Løs ligningssystemet


2y-3x=7 ∧ 5y+4x=2


Forklaring: Jeg starter med at undersøge ændringen, der skete for det begge ligninger. Det jeg finder ud af er, at i den første ligning til den venstre side bliver der brugt 4x fra den anden ligning der er til højre side til at gange med hvert af tallene i ligningen. Og i den anden ligning til den højre side bliver der brugt 3x fra den første ligning til at gange med hvert af tallene fra den anden ligning. Altså omvendt.


8y-12x=28 ∧ 15y+12x=6
 

(8y-12x)+(15y+12x)=28+6


Her forsvinder x’erne fordi det er lige og derfor giver det 0.
 

23y=34
 

y=34/23
 

2 34/23-3x=7
 

68/23=7+3x
 

68/23-7=3x
 

-93/23=3x
 

x=-31/23
 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af peter lind

Jeg kan ikke se der er nogen grund til at fortsætte. Det fremgår klart hvad du gør.


Svar #2
10. november 2009 af Gomar (Slettet)

Ja, men vores lære vil have enforklaring på, hvad det er der er sket.

Så, jeg ved ikke om du kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af peter lind

Det eneste jeg kan se du kan gøre mere er at skrive at du sætter den fundne værdi af y ind i den første af de oprindelige ligninger. Du kan da også sætte <=> passende steder. Som nævnt i #1 har du beskrevet klart hvad du gør. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2009 af peter lind

Du kan også uden for hver linie skrive hvad du har gjort for eks adderet  3x på hver side af lighedstegnet . ganget med 517 på hver side af lighedstegnet.


Svar #5
10. november 2009 af Gomar (Slettet)

Oki, det er iorden. Og tak for din hjælp =)


Skriv et svar til: Argumentationsøvelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.