Matematik

bestem tallene a og b. HJÆÆLP!

10. november 2009 af RockerAnna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået stillet følgende opgave, har virkelig svært ved hvilke formler jeg skala bruge og præcis hvad det er jeg skal gøre. Nogen som evt. kan hjælpe mig.. Alt hjælp er tilladt. På forhånd tak.

PS. Gerne svar HURTIGST muligt. 

Store jordskælv under oceanerne kan forårsagde tsunamier En tsunamis hastighed afhænger af vanddybden. Det oplyses, at når vanddybden er 10 meter, er tsunamiens hastighed 36 km/t, samt at når vanddybden er 50 meter, er tsunamiens hastighed 79 km/t.

Hastigheden som funktion af vanddybden kan beskrives ved; f(æ)=b*æa

Hvor æ er vanddybden (målt i meter), og f(æ) er hastigheden (målt i km/t).

a) bestem tallene a og b

b) bestem en tsunamibølges hastighed på 120 meter dybt vand.

Ved positionen P er vanddybden dobbelt sås tor som ved positionen Q

c) Hvor mange procent er tsunamibølgens hastighed større ved P end ved Q?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af ibibib (Slettet)

Det er en potensfunktion.

a = log(y2/y1) / log(x2/x1)

osv.


Svar #2
10. november 2009 af RockerAnna (Slettet)

 Tusinde tak.

Jeg ved godt, at jeg lyder som en total klaphat ligenu!!

Men, hvilke tal er det, som jeg skal indsætte i potensfunktionen?

Jeg er fuldstændig og total lost ligenu


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2009 af ibibib (Slettet)

x1 = 10 og y1 = 36 

x2 = 50 og y2 =  79


Skriv et svar til: bestem tallene a og b. HJÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.