Matematik

Funktioner og vækst

10. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Log(H) = 0,227 + 0,922 * log(s) 

H er husradonkoncentrationen målt i Bq/m3

S er stueradonkoncentrationen målt i Bq/m3

a) Husradonkoncentrationen bestemmes som funktion af stueradonkoncentrationen: 

Solve(0,227 + 0,922 * log(s) = log(h) , h)

h = 1,25483 * s ^0,922. 

Er denne udregning rigtig? har jeg nu fundet husradonkondentrationen som funktion af stueradonkoncentrationen? 

Der bestemmes hvor mange procent husradonkoncentrationen stiger med når stueradonkoncentrationen stiger med 20%: 

h= 1,25483 * 1,20^0,922 = 1,48453 Bq/m3

h stiger med: 

1,25483 / 1,48453 * 100% = 84,5 %

Dvs. h stiger med 84,5% når s stiger med 20 %. 

Har på fornemmelsen at jeg har lavet noget galt, ville være rart hvis der var nogle der lige ville tjekke om det er korrekt det jeg foretager mig.. På forhånd tusind tusind tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Duffy

Jeg får

H = 1.686553025·s^0.922

dvs

H(s) = 1.686553025·s^0.922

Der bestemmes hvor mange procent husradonkoncentrationen stiger med når stueradonkoncentrationen stiger med 20%:

Den procentvise stigning er givet ved:

(H(1,2)/H(1) - 1)* 100% = 18.3%


Svar #2
10. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Hvordan får du de 1,686553025??

Når jeg solver den:  solve(0,227 + 0,992*log(s) = log(h),h) får jeg: 

h = 1,25483 * 1,20^0,922


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af Duffy

Jeg har brugt 10-tals-logaritmen (log), du har brugt den naturlige logaritme (ln).

For at kunne løse opgaven ordentligt, må du gøre dig klart hvilken logaritme der skal bruges  ! ! ! ! ! !


Svar #4
10. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Okay, hvor er det nu man finder (log) på Cas-værktøj TI 89?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2009 af mathon

log(H) = 0,227 + 0,922 * log(S)

H = 100,227·(10log(S)) 0,922

H = 1,68655·S0,922

H/Ho = 1,200,922 = 1,18306

ΔH/Ho =  (1,18306 - 1) = 0,18306 ≈ 18,3%       


Svar #6
10. november 2009 af P.L. (Slettet)

 okay har fundet ud af det nu og får det samme som dig, tusind tak for hjælpen:)


Svar #7
10. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Nu forstår jeg så bare ikke hvordan du udregner den procentvise stigning, vil du ikke forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2009 af mathon

a/b = c/d  ⇔ (a-b)/b = (c-d)/d


Svar #9
10. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen, nu forstår jeg meget bedre fremgangsmetoden:)


Skriv et svar til: Funktioner og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.