Matematik

monotoni & ekstrema

10. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

Hvordan finder man de lokale ekstremumssteder fra den her fortegnslinie?

Vedhæftet fil: 0.PNG

Svar #1
10. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

Og ekstrema (steder og værdier) ud fra denne her funktion: f(x) = 1/3x3 + x2 - 15x + 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2009 af mathon

#0
ektrema for x = -3 og x = 0
.............

#1

ekstrema kræver:

f '(x) = x2 + 2x - 15 = 0

x = -5 v x = 3


Svar #3
10. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

altså bare -3 og 0? hvad med 4 og 7?

https://www.studieportalen.dk/Forums/files/760766.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2009 af MN-P (Slettet)

#0 i 7 er der tale om en vendetangent da hældningen ikke skifter fortegn


Svar #5
11. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

#2

#0
ektrema for x = -3 og x = 0
.............

#1

ekstrema kræver:

f '(x) = x2 + 2x - 15 = 0

x = -5 v x = 3

Er de begge så ikke eksstremumssteder?

Hvordan finder jeg værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2009 af MN-P (Slettet)

Ved at sætte de fundne x værdier ind og udregne f(x)


Svar #7
11. november 2009 af Tsubasa (Slettet)

altså fx.

f(x) = -52 + 2 * (-5) - 15

så ekstremumssværdi = 0??


Skriv et svar til: monotoni & ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.