Matematik

Ligningsløsning

10. november 2009 af SigneAJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Vi har brug for hjælp til at løse denne ligning:  vi er i tvivl om reglerne omkring kvadratrod. Nogle der kan hjælpe?

h(x)=√x+3=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Exupery (Slettet)

Står der:

√(x)+3=0

eller

√(x+3)=0

Forudsat at det er den første:

√(x)+3=0 <=> √(x)=-3 => x=(-3)^2=9


Svar #2
10. november 2009 af SigneAJ (Slettet)

Det er nr 2: √(x+3)=0

Men tak for svaret ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af MN-P (Slettet)

#1

√ er defineret som det positive tal der ganget med sig selv giver tallet under kvadratrodstegnet, så det kan ikke være den ligning du ser på.

√(x+3)=0                       x+3≥0 ⇒x≥-3

√(x+3)2=02

x+3=0

x=-3


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.