Matematik

:/

10. november 2009 af micson (Slettet)

hej jeg akn ikke lige finde ud af dette regnestykke.

jeg skal finde undersøge om ½ er løsningen til følgende ligning:

8x^3 + 2x^2 + x - 3/2 = 0

altså skal jeg bare indsætte ½ som x?

eller skal jeg bruge ax^2, bx og c til noget?

og ja så kan jeg heller ikke bestemme a, b og c...

jeg tror da at a = 2

men ja hvis jeg er helt gal på den eller bare lige mangler det sidste stykke for at forstå det,  kan du så hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Yow! (Slettet)

du skal indsætte x = ½    og   se om det giver 0


Svar #2
10. november 2009 af micson (Slettet)

okay det lyder da meget let. takker


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af Yow! (Slettet)

det er det også =)

selv takker ;)


Skriv et svar til: :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.