Matematik

Finde Genemsnitshastighed..?

11. november 2009 af 7g5 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Det er første gang jeg prøver det her.. :)
 

Længden af sejlruten fra København til Hven er 28 km. sejltid kun 35 minutter.

- Beregn bådens gennemsnitsfart i km/t

- hvor meget bliver gennemsnitsfarten, hvis den forøges med 10%?

håber i kan hjælpe. Tak på forhånde :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af koefoed91 (Slettet)

Gennemsnit:

Længde/35 = antal km pr. minut

gang herefter antal km pr. minut med 60 minutter -> gennemsnitsfart i km/t

Gennemsnitsfart * 110% (1,10) = forøget fart med 10%

Håber det kan bruges ;)


Svar #2
11. november 2009 af 7g5 (Slettet)

Det var overraskende hurtigt, men på den gode måde
Og tusind tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2009 af koefoed91 (Slettet)

Var da så lidt (= Godt du kunne bruge det!


Svar #4
11. november 2009 af 7g5 (Slettet)

Hej igen.. kan du også hjælpe mig med denne her..? :)

y= - 0,125 x (i anden)+ x+ 1
X l 0 l 1 l 2 l 3 l 4 l 5 l 6 l 7 l 8 l
Y l    l     l     l    l    l     l    l    l    l

- Beregn y- værdierne og udfyld en tabel som vist


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2009 af koefoed91 (Slettet)

Den er meget simpel (=

Der hvor der står x skal du indsætte hvad der står ud for x i tabellen. Altså:

y=-0,125*0^2+0+1=1

Derfor skal der ud for y (under 0) stå 1

sådan fortsætter du.

y=-0,125*1^2+1+1=2,125 (som skal stå i y under 1) 


Svar #6
12. november 2009 af 7g5 (Slettet)

tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2009 af koefoed91 (Slettet)

No problemas (;


Skriv et svar til: Finde Genemsnitshastighed..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.