Matematik

hjælp til to ligninger med to ubekendte

11. november 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at lave at løse ligningen ?

1^2 + y^2 = x ^2

x + y + 1 = 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af mathon

 x2 - y2 = 1

y = 9-x

x2 - (9-x)2 = 1

x2 - (81-18x+x2) = 1

x2 - 81 +18x - x2 = 1

18x = 82

x = (82/18) = (41/9)  som indsat i y = 9-x giver

y = 9 - (41/9) = (81-41)/9 = (40/9)


Skriv et svar til: hjælp til to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.