Kemi

Hjæææælp please

11. november 2009 af Kemiker1989 (Slettet)

Håber i kan hjælpe mig med disse opgaver:-)

a) Der skal anvendes netop så meget konc. saltsyre (38 %), som indeholder et mol HCl. Hvor meget
koncentreret saltsyre skal afvejes?
 

b) Hvor mange ml 96 % (vægtprocent) svovlsyre (med densiteten ρ = 1,8355 g/ml) skal anvendes til
fremstilling af 2,00 l 35 % svovlsyre (ρ = 1,2599 g/ml), og hvad er den fremstillede syres
koncentration (molaritet)?
 

c) Hvad er koncentrationen (molariteten) af konc. salpetersyre (68 % HNO3, ρ = 1,41 g/ml)?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af Gate2 (Slettet)

Du skal bruge de grundliggende mol-formler

n = m/M   (n = mol; m = masse i gram; M = molmassen ,  g/mol)

n = (c * V)/1000  ( c = mol/L; V = voumen i mL)

n = (c * V * ρ)/M   ( her er c i dette tilfælde 0,38 i opg. a; ρ = densitet  - g/mL  -- c i denne formel er dimensionsløs idet den er uden enheder)

Med disse 3 formler kan du lave dine beregninger med " slave-metoden"


Skriv et svar til: Hjæææælp please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.