Kemi

Teoretiskmasseprocent, FeSO4 * 7H2O :

11. november 2009 af lot2frans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et lille spørgsmål til hvordan jeg udregner den teoretiske masseprocent af FeSO4 * 7H2O

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af mathon

masseprocent af hvad?


Svar #2
11. november 2009 af lot2frans (Slettet)

 FeSO4 * 7H2O = mosfjerner. dvs. den teoretiske masse af mosfjerneren, hvis jeg har 1 mol mosfjerner.

jeg skal finde ud af hvad 1 mol af dette stof vejer. derefter skal jeg finde ud af hvor mange mol jern, en mol mosfjerner indeholder... :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2009 af Gate2 (Slettet)

du beregner molmassen af jernvitrol, hvis ikke du har en tabel du kan finde det i.

så er det bare almindelig procent regning.


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. november 2009 af mathon

   M(FeSO4 * 7H2O) = 278,05 g/mol

   M(Fe) = 55,847 g/mol

      Fe% = (55,847/278,05) = 0,2009 = 20,09%


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2010 af xelion (Slettet)

mathon: Det er korrekt;)

Man plejer at bruge formlen;

[m(A)] over [m_total] (100) = masse%

hvor;

[m(A)] = massen af stoffet 'A' [det der ønskes beregnet, her m(Fe)]

[m_total] = den totale stofmasse [her 1 mol vitriol]


Skriv et svar til: Teoretiskmasseprocent, FeSO4 * 7H2O :

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.