Kemi

Kemi-spørgsmål

16. januar 2005 af xyz (Slettet)

Hvorfor er det vigtigt, at man ved oxidationen af alkoholen destillerer oxidationsproduktet fra reaktionsblandingen hurtigt efter at det er dannet???

Jeg har skrevet en rapport om Oxidation af alkohol... hvor jeg ikke har kunnet besvare et spørgsmål, som er dette???

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2005 af frodo (Slettet)

HVIS du har en primær alkohol, er det jo af afgørende betydning, da denne i 1. omgang oxideres til et aldehyd, og dette oxideres til en carboxylsyre..

er det noget med identifikation af alkoholer, for da er det klart, at en oxoforbindelse ikke identificeres på samme måde som en syre.

Svar #2
17. januar 2005 af xyz (Slettet)

hvad mener du helt med identifikation af alkoholer?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Er det en primær alkohol du har oxideret og fået et aldehyd? I så fald er det som frodo skriver vigtigt at destillere den fra reaktionsblandingen da den ellers ville reagere med oxidationsmidlet og danne en carboxylsyre.

Svar #4
17. januar 2005 af xyz (Slettet)

det er en sekundær alkohol som er blevet oxideret til en keton.. men det kunne ligesågodt være en primær alkohol...

Skriv et svar til: Kemi-spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.