Matematik

højden af trekant

11. november 2009 af assmus (Slettet)

Hej, hvordan finder man siderne på en trekkant, når man kender længden af alle siderne på en trekant,


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af Taqz (Slettet)

 h^2=c1^2*c2^2 hvor c1 og c2 er dem deler grundlinjen, så der opstår 2 retvinklede trekanter.


Svar #2
11. november 2009 af assmus (Slettet)

skal jeg ikke bruge a og b til noget??
+ i opgaven har jeg fået afvide at vinklen C er den samme som vinklen A, men kender ikke det præcise tal. Ved ikke om det gør en forskel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2009 af Woodfarmer (Slettet)

Er lidt i tvivl om hvad du spørger om?

Du siger du kender alle længderne på trekanten, og så vil du vide hvordan man ud fra det kan finder siderne?

- Spørger du hvordan man finder alle vinklerne, ud fra sidernes længde?


Svar #4
12. november 2009 af assmus (Slettet)

jeg kender alle siderne.
jeg ved at vinklen C er den samme som vinklen A

Og så vil jeg finde højden af trekanten. b til B


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2009 af keg (Slettet)

du tager tangens til A som er h divideret med b/2

h/b/2 =tanA --->   h= btanA/2


Svar #6
12. november 2009 af assmus (Slettet)

Okay tak


Svar #7
12. november 2009 af assmus (Slettet)

Er stadig lidt i tvivl....
Hvis nu jeg har en trekant hvor jeg ved at a=10, b=10 og c=10 hvordan finder jeg så højden på b til B


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2009 af keg (Slettet)

så er trekanten jo ligesidet, og du kan bruge den jeg gav dig igår og nu ved du at vinklen er 60 grader

h=5*tan60 ok?


Skriv et svar til: højden af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.