Matematik

Ligevægtspris

12. november 2009 af Qrizz17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg roder med en opg. jeg virkelig ikke kan overskue.

Der er konstateret nedenstående sammenhæng mellem pris, udbud og efterspørgsel på en bestemt vare:

Mængde = x 5.000 stk. 45.000 stk.
Pris(eftersp.) y = f(x) 40 kr. 20 kr.
Pris(udbud) y= g(x) 10 kr. 30 kr.

a) Placer punkterne (x,y) for efterspørgsel og udbud i et koordinatsystem og tegn de rette linier gennem punkterne to og to.

b) Bestem forskrifterne for f og g, idet vi antager, at f og g er lineære.

c) Beregn ligevægtsprisen og kontroller resultatet ved aflæsning

Den lyder således. - Nogen der har nogle forslag til hvordan den skal løses, eller måske bare resultatet.

På forhånd tak!
(Matematik er ikke min stærke side) :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af Taqz (Slettet)

 Du får to punkter for f(x) og g(x)

punkterne for f(x) er givet ved: (5000;40) og (45000;20)

punkterne for g(x) er givet ved: (5000;10) og (45000;30)

Sæt dem ind i et koordinatsystem og tegn linjer.

Prøv dig nu frem med b og c


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2009 af MN-P (Slettet)

f(x)

a=(40-20)/(5000-45000)=-0,0005

40=-0,0005*5000+b ⇒ 40=-2,5+b ⇒ b=42,5

f(x)=-0,0005x+42,5

g(x)=0,0005x+7,5

ligevægt når f(x)=g(x)

-0,0005x+42,5=0,0005x+7,5

35=0,001x

x=35000

y=25


Skriv et svar til: Ligevægtspris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.