Matematik

Linjens ligning

12. november 2009 af TiiiA (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe mig med spørgsmålet:

Gør rede for linjens ligning og hvilken betydning konstanterne har for grafens udseende, herunder skal du behandle begrebet proportionalitet ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af maddse (Slettet)

Liniens ligning er bestemt ved

y = ax + b

hvor a er hældningskoeficienten (angiver hældningen af linien), og b angiver skæringen med y-aksen.

Det vil sige skæring med y-aksen i punktet (x,y) = (0,b)

Lineær proportionalitet er når en størrelse y vokser lineært med størrelsen x. dvs forholdet mellem dem er konstant.

Dette kan angives som y = a x

hvor konstanten a er proportionalitetsfaktoren.


Svar #2
12. november 2009 af TiiiA (Slettet)

hvad er svaret på
hvilken betydning konstanterne har for grafens udseende,


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis du skal vise hvilken betydning a og b har kan det gøres ved at lave sildeben og indsætte punkterne for følgendesæt på tre funktioner hver

y=x, y=3x og y=-2x

derefter bruges graferne til at fremhæve hældningen for de tre grafer, som viser sig at have samme værdi som a for funktionen

y=x, y=x+2 og y=x-4

Når disse grafer er tegnet vises at de skærer y aksen med y-værdier svarende til b


Svar #4
12. november 2009 af TiiiA (Slettet)

Jeg forstår ikke helt. hvad er skrevet til
hvilken betydning konstanterne har for grafens udseende,?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=760694


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.