Matematik

Finde a og b i en ekspnentiel funktion

12. november 2009 af cawchamp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har nu sidde og knoklet med dette stykke i lang tid håber en af jer vil five en forklaring på hvordan man gør.

Vækstraten for en Funktion F(x)=b*ax er 17% og  f(0)=24

bestem tallene a og b

kunne nogle søde mennesker hjælpe mig med denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af peter lind

Du har de 2 ligninger f'(x) = 1,17*f(x) og f(0) = 24. Den første giver en ligning til bestemmelse af a, den anden en ligning til bestemmelse af b


Svar #2
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

Jamen kan du ikke vise hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2009 af peter lind

Prøv at skriv ligningerne op. Så kommer det af sig selv.


Svar #4
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

nej kan ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2009 af peter lind

Kan du ikke præcisere, hvad du ikke kan.


Svar #6
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

kan ikke regne ligningerne ud


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2009 af peter lind

Hvad mener du med det? Kan du ikke finde den afledede eller kan du ikke sætte x=0 ? Eller kan du ikke løse ligningerne?


Svar #8
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

kan ikek løse ligningen vil du ikke gøre det formig og beskrive det


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2009 af peter lind

Jeg har ikke i sinde at regne dine opgaver for dig. Hvad har du fundet frem til?


Svar #10
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

jamen har fundet ud af at a=1.17 og b=24 , men ved ikek hvordan jeg om frem til det , der står jo i det jeg skrev til dig f(0)=24 dvs b =24 a =1.17 fordi det er 17% er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2009 af peter lind

Nej. Så vidt jeg kan se gætter du.  Hvad har du fået f'(x) til?


Svar #12
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

Jamen ved ikke hvordan det skal regnes ud , du skriver den ene ligning er

f'(x) = 1,17*f(x)

´Hvad skal jeg gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2009 af peter lind

Du skal først finde f'(x)


Svar #14
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg finder x


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. november 2009 af peter lind

Du skal ikke finde x. Du skal finde f'(x)


Svar #16
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

Jamen det kan jeg ikke

jeg er helt lorst


Svar #17
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

Er det sådan her .

Fx)=24*1.17x


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. november 2009 af peter lind

f'(x) = b*ln(a)*ax. Sæt det ind i ligningen i #1


Svar #19
12. november 2009 af cawchamp (Slettet)

og så bare regn eller


Brugbart svar (0)

Svar #20
12. november 2009 af peter lind

Ja så bare regn. Hvorfor sage du ikke med det samme at du ikke kunne finde f'(x). Det vil have været meget nemmere og hurtigt, hvis du havde gjort det.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.