Matematik

Haster! :(

12. november 2009 af Knaas (Slettet)

Funktionen f er givet ved f(X) = x-2/√x

Vis at linjen med ligningen 8y=3x-4 er tangent til grafen?? ( Hvordan?)

Tangenten afgrænser sammen med koordinatakserne en  trekant i 4 kvadrant. Beregn denne trekants areal??? Hvordan kan jeg gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af peter lind

Find f'(x). Hældningen af tangenten i røringspunktet er f'(x) i punktet, så løs ligningen f'(x)=3. Vis dernæst at med denne x værdi er y værdierne af de 2 ligninger ens.

Find skæringen med akserne. Lav evt. en tegning.


Svar #2
23. november 2009 af Knaas (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Haster! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.