Matematik

archimedes spiral

12. november 2009 af GunnhildPaulina (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe mig på vej med en opgave på a nieau

oppgave 51

banekurven for vektorfunktionen

f(t) = t(cos t, sin t), t er element i R+

Kaldes archimedes spiral. Bestem de værdier af t, hvor banekurven skærer koordinatakserne.

Banekurven for vektorfunktionen

f(t) = e^at (cos t, sin t), t er element i R, a er element i R+

kaldes en logarytmisk spiral. Bestem de værdier af t hvor banekurven skærer koordinatakserne.

Beskriv - for begge spiraler - sammenhængen mellem f(t) og f(t + 2π)

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2009 af MN-P (Slettet)

Bestem de værdier af t, hvor banekurven skærer koordinatakserne.

Banekurven skærer koordinatakserne når x=0 eller y=0

dvs når cost=0 eller sint=0

t=0+n*π eller t=π/2+n*π hvor n er et helt tal

Skæring for vektorfunktionen må være de samme


Skriv et svar til: archimedes spiral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.