Matematik

km/t ??

12. november 2009 af mathise (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg kender en formel som siger at hvis du dividerer antal km du skal køre med hvor mange km/t du må køre så opnår du resultatet på hvor lang tid du kører ? hvordan kan det passe ? hvis det passer


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2009 af Duffy

ja


Svar #2
13. november 2009 af mathise (Slettet)

Jeg tænkte nu mere på om nogle kunne forklare grundlaget for at det passer ??


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hastighed =vej/tid                ganger med tid på begge sider

hastighed*tid=vej                 deler med hastighed

tid=vej/hastighed


Svar #4
13. november 2009 af mathise (Slettet)

 altså hvis jeg kører 60 km  og man siger 60 km time så hedder det 60 : 60 = 1 time

hvad hvsi jeg så kører 85,8 km og den hedder 100 km / t ??? og hvorfor er det lige som i siger ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2009 af MN-P (Slettet)

85,8/100 timer


Svar #6
13. november 2009 af mathise (Slettet)

0,858 ?? hvor lang tid er det så ? 85 minutter ? ps mega mange gange tak fordi nogle er venlige og hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2009 af Taqz (Slettet)

 Nej det er 0,858 timer.. gang 0.858 med 60 så får du det at vide i minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2009 af mathon

   t = s/v

   t = (85,8 km)/(100 km/h) = 0,858 h = 51 min 28,8 sek


Skriv et svar til: km/t ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.