Kemi

aflevering ækvivalent

13. november 2009 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: C-niveau

jern(II)oxid kan reagere med carbon efter følgende reaktionsskema:

FeO(s) + C(s) --> CO(g) + Fe(s)

ved et eksperiment blandes 100 g FeO med 50 g C

vis ved beregning at 100 g FeO ikke er ækvivalent med 50 g C????

Jeg er ret i tvivl om denne her opgave - skal jeg finde stoffernes mængde i mol og så vise at det ikke giver det samme produkt i forhold til reaktionsskemaet? eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2009 af mathon

                                                  FeO (s)    +   C (s)   →   CO (g)   +   Fe (s)
ækvivalente mængder i mol:          1                 1
ækvivalente mængder i g:           71,84          12,011
                                                 100                x

ækvivalentberegning:
                                   x/(12,011 g) = (100 g)/(71,84 g)

                                                  x = (100/71,84)·(12,011 g) = 16,72 g

100 g FeO er således ikke ækvivalent med 50 g C, som er ca. det tredobbelte af ækvivalentmængden


Svar #2
13. november 2009 af annarosenvang (Slettet)

hvad betyder 100 og x? under jernoxid og carbon?


Svar #3
13. november 2009 af annarosenvang (Slettet)

undskyld jeg fandt selv ud af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2009 af mathon

efter reaktionen:
Crestmængde = (50 - 16,72) g = 33,28 g


Skriv et svar til: aflevering ækvivalent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.